Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-29 12:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/hogre-elpris-lyfter-vattenfall/

EKONOMI

Högre elpris lyfter Vattenfall

Anna Borg vd för Vattenfall.
Anna Borg vd för Vattenfall. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Statliga energijätten Vattenfall redovisar en rörelsevinst på 16,2 miljarder kronor för andra kvartalet. Det kan jämföras med förlusten på cirka sju miljarder kronor samma period i fjol.

TT Text

Intäkterna steg med tio procent till 34,6 miljarder kronor.

– Det är ett bra resultat, och det har att göra med att vi producerar mer el i år än vi gjorde förra året, har mer kunder och mer försäljning gällande både el och värme samtidigt som priserna inte längre ligger på rekordlåga nivåer, säger Vattenfalls vd Anna Borg.

Vissa engångseffekter har även bidragit till det positiva resultatet, påpekar hon, som kompensation för tidigarelagd nedstängning av kärnkraft i Tyskland som lyfte resultatet med 11,1 miljarder kronor.

– Men även utan engångsposterna ser vi ett förbättrat resultat, säger Anna Borg.

Läs mer: Vattenfall och Eon tar emot varandras elbilskunder

Ämnen i artikeln

Vattenfall
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt