Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-29 10:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/hogre-krav-pa-barplockarnas-arbetsvillkor/

Ekonomi

Högre krav på bärplockarnas arbetsvillkor

DN frågar: Tänker du på bärplockarnas villkor när du köper bär? Carina Olsson, 53, arbetar med kundservice, Stockholm: – Nej, faktiskt inte. Men jag tycker att det är förfärligt att de luras hit och blir lovade guld och gröna skogar. Bärföretagen borde tänka på att det är människor man har att göra med.
DN frågar: Tänker du på bärplockarnas villkor när du köper bär? Carina Olsson, 53, arbetar med kundservice, Stockholm: – Nej, faktiskt inte. Men jag tycker att det är förfärligt att de luras hit och blir lovade guld och gröna skogar. Bärföretagen borde tänka på att det är människor man har att göra med. Foto: Alexander Mahmoud

Livsmedelsbranschen presenterar i dag skärpta krav på grossisterna för att förbättra villkoren för bärplockare. Men samtidigt utnyttjas allt fler plockare från EU-länder. Kontrollen är bristfällig, enligt den nationella samordnaren mot människohandel.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in