Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-03 16:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/hojda-minimiloner-i-usa-men-manga-behover-ha-flera-jobb/

EKONOMI

Höjda minimilöner i USA – men många behöver ha flera jobb

Nancy Pelosi, demokratisk talman i det amerikanska representanthuset, tillsammans med partikamrater och aktivister i samband med att lagstiftning om minimilöner behandlats.
Foto: J. Scott Applewhite/AP

NEW YORK. Minimilönen har höjts kraftigt i New York och många andra storstäder och delstater i USA. Konservativa kritiker har varnat för att höjningarna kommer att leda till ökad arbetslöshet, men så har det inte blivit. Däremot är det många arbetare som trots höjningarna tvingas ta ett andra jobb för att klara av vardagens utgifter.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.