Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-30 04:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/hon-vill-gora-mer-hallbart-mode-syr-vaskor-av-overblivna-tygrullar/

EKONOMI

Hon vill göra mer hållbart mode: Syr väskor av överblivna tygrullar

Sömmerskan och egenföretagaren Ulrika Edholm har länge varit intresserad av mode men fick i pandemin upp ögonen för att producera väskor på ett mer hållbart vis. ”För att minska på svinn tar jag emot överblivet tyg från modeföretag”, säger hon.
Foto: Erik Mårtensson

Pandemin har drabbat modebranschen med ett kraftigt försäljningsras och ändrat konsumenters beteende. Ulrika Edholm, 37, är en av de som ställt om sin egen konsumtion och sitt hållbarhetstänk.

I dag syr hon väskor av överblivet tyg från modeföretag och har slutat köpa nya plagg.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.