Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Hot och trakasserier på Huawei i Sverige

Hot, trakasserier och bestraffning. Anställda på kinesiska Huawei, som etablerade sig i Sverige för några år sedan, berättar för Sveriges Radio Ekot om en tuff situation på telekomföretaget. Fackorganisationen Unionen bekräftar bilden.

Telekomföretaget Huawei etablerade sig i Sverige för några år sedan och har i dag runt 500 anställda. SR Ekot har talat med närmare 20 anställda och före detta anställda, varav flera chefer.

– Public humiliation – offentlig förnedring – ingick i verksamheten. Två säljare blev utskällda inför hela personalen för att de gick tidigt en dag för att hämta på dagis. Chefen sa att de dagen efter skulle ha en Power Point klar som visade varför just de skulle få jobba kvar i företaget, säger en av dem.

En annan berättar att de som den kinesiska ledningen inte gillade kunde bli omplacerade utan att få en förvarning. Problemen finns hos säljbolaget, enligt SR Ekot.

Kari Andersson, som är ombudsman för fackorganisationen Unionen, bekräftar det som de personerna vittnat om. Hon säger till Ekot att det hela bottnar i en kulturkrock vad gäller sättet att leda ett företag. Unionen har under en längre tid försökt få Huawei att skriva på ett kollektivavtal.

– Det kan bli konstiga uppsägningar, väldigt konstiga omplaceringar utan grund som vi kräver här i Sverige. Det kan handla endast om att man vill bestraffa enstaka arbetstagare för att de inte gör vad företaget förväntat, säger Kari Andersson till Ekot.

Enligt Huaweis Nordenchef James Chen är bilden som de anställda ger felaktig. Han säger till SR Ekot att enbart 15 personer har slutat de senaste två och ett halvt åren. Enligt honom är det ett bevis på att personalen är nöjd.

– Och att flytta personal – det är bara ett sätt att ge dem som inte lyckats en ny chans, säger han till Sveriges Radio.

Enlgit Chen förekommer det inga hot eller trakasserier på företaget.

– Personalen är bolagets största tillgång. Varför skulle jag hota dem?

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.