Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Hot om nya tullar skärper läget USA–Kina

Ett handelskrig mellan USA och Kina verkar komma allt närmare. 

– Jag tror att den andra sidan kan ha underskattat president Donald Trumps beslutsamhet, sa en Vita huset-rådgivare på tisdagen.

USA fortsätter att öka på hoten om tullar på kinesiska varor om Kina i sin tur svarar på de tidigare hoten från USA.

Just nu har USA sagt att man tänker svara hårt och lägga på ytterligare 200 miljarder dollar på de 250 miljarder man redan hotat med om Kina besvarar de amerikanska tullarna.

På tisdagen anklagade Vita husets rådgivare i handelsfrågor, Peter Navarro, åter Kina för att utöva ”rovdjurshandel”.

– Jag tror att den andra sidan kan ha underskattat president Donald Trumps beslutsamhet, sa Navarro till reportrar under tisdagen.

Kina anklagade på tisdagen USA för att ha utövat ett ”extremt tryck och ägnat sig åt utpressning” samtidigt som man hotade med att slå tillbaka.

Oron över ett kommande handelskrig gjorde att världens börser gick ned och att såväl den amerikanska dollarn som den kinesiska yuanen tappade i värde, skriver Reuters.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.