Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-19 03:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/hotande-svacka-i-tyskland-oroar-svensk-exportindustri/

EKONOMI

Hotande svacka i Tyskland oroar svensk exportindustri

Ledningen för den tyska biltillverkaren Volkswagen har flaggat för stora besparingar. Fem miljarder euro om året ska sparas från 2017, rapporterar Reuters. Vinstmarginalen var 2,9 procent förra året men siktet är inställt på minst 6 procent.
Ledningen för den tyska biltillverkaren Volkswagen har flaggat för stora besparingar. Fem miljarder euro om året ska sparas från 2017, rapporterar Reuters. Vinstmarginalen var 2,9 procent förra året men siktet är inställt på minst 6 procent. Foto: ODD ANDERSEN

Nya signaler från Tyskland tyder på en inbromsning av ekonomin. Tunga bedömare tror att det är en svacka, men ser också en risk för att problemen fördjupas. Och det är i så fall inga goda nyheter för Sverige.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.