Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-06 11:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/hotell-delar-personal-med-butikskedjor/

SVERIGE GÅR SAMMAN

Hotell delar personal med butikskedjor

Emelie Ivansson som blev varslad om uppsägning från jobbet som bokningsagent på Clarion hotel Malmö live tas emot av Vernes Popara distriktschef för Lidl i Malmö.
Emelie Ivansson som blev varslad om uppsägning från jobbet som bokningsagent på Clarion hotel Malmö live tas emot av Vernes Popara distriktschef för Lidl i Malmö. Foto: Anders Hansson

MALMÖ. När Hotel Dannegården i Trelleborg blev av med alla sina bokningar undrade den lokala Ica-handlaren om han fick låna deras personal. Företag som hjälper varandra att matcha arbetskraft är en ny trend som seglat upp under coronakrisen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.