Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-22 17:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/huaweichef-tror-inte-pa-forbud-i-sverige/

Ekonomi

Huaweichef tror inte på förbud i Sverige

Foto: Andy Wong/AP

Regeringen överväger att förbjuda utrustning från den kinesiska it-jätten Huawei i Sveriges kommande mobilnät. Men Kenneth Fredriksen, vd för Huawei i Sverige, tror inte att bolaget kommer att stoppas från att göra affärer här, rapporterar Ekot.

Rätta artikel

Däremot befarar han att utbyggnaden av 5G kan försenas om Huawei stängs ute från många marknader.

– Våra kunder har sagt att de är rädda för att det här kan försena 5G i Europa med två år, säger Kenneth Fredriksen till Ekot.

Huawei är världens största tillverkare av utrustning för telekomnätverk, och en av världens största tillverkare av mobiltelefoner. Flera länder har stoppat inköp av utrustning från företaget på grund av misstankar om spionage och säkerhetshot.

– Det är ju alltid svårt att försvara sig mot något som inte är dokumenterat. Vi försöker och önskar ha öppna och täta dialoger med både kunder och myndigheter, säger Kenneth Fredriksen.

Huawei-anställd gripen för spionage i Polen 

Kina protesterar mot USA:s gripande av Huawei-chef 

Ämnen i den här artikeln:

Kina
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt