Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Hultqvist fick lägenhet av stiftelse

Försvarsminister Peter Hultqvist.
Försvarsminister Peter Hultqvist. Foto: Henrik Montgomery/TT

Försvarsminister Peter Hultqvists (S) hyresvärd i Stockholm är stiftelsen MHS-Bostäder. Stiftelsen ska bara tillhandahålla bostäder till Försvarsmaktens personal och till studerande vid Försvarshögskolan.

Peter Hultqvist har det politiska ansvaret för Sveriges försvar, men är inte anställd inom Försvarsmakten. Trots det kunde han få en övernattningslägenhet i en av stiftelsens fastigheter efter att han blivit försvarsminister, skriver Svenska Dagbladet.

Claes Tornberg, stiftelsens ordförande, vill inte bekräfta att försvarsministern är hyresgäst.

– Vi har en mycket hård policy att vi över huvud taget aldrig lämnar ut namn på någon som bor i våra lägenheter, säger han till tidningen.

Men uppgiften bekräftas av en ansökan om att avstå från besittningsrätten som skickats till hyresnämnden i Stockholm. Ansökan är undertecknad av Peter Hultqvist och chefen för bostadsförmedlingen vid MHS-Bostäders kansli.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.