Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-07 10:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/hur-har-din-arbetsmiljo-forandrats-under-pandemin/

JOBB & KARRIÄR

Hur har din arbetsmiljö förändrats under pandemin?

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Hur man bor påverkar inställningen till hemarbete. DN frågade några om hur deras arbetsmiljö förändrats under pandemin.

Lovisa Holm
Lovisa Holm Foto: Lovisa Ternby

Lovisa Holm, 31, Bromma.

Jobbar som brokonstruktör. Bor i lägenhet.

– Jag tycker min arbetsmiljö blivit sämre när jag jobbat hemifrån. Man har inte alla sina grejer, sitter inte bekvämt och så är det tråkigt att inte träffa kollegor. Fördelen är att man kan jobba mer fokuserat, att det inte är massa ljud runt omkring och att man slipper resa.

Håkan Kling
Håkan Kling Foto: Lovisa Ternby

Håkan Kling, 53, Gamleby.

Jobbar som kvalitetschef. Bor i villa.

– Jag har haft som ett eget litet kontor hemma, så jag fick mer gjort och kan väl inte klaga på arbetsmiljön. Men det har varit ensamt och väldigt tråkigt.

Åsa Stafberg
Åsa Stafberg Foto: Lovisa Ternby

Åsa Stafberg, 43, norr om Uppsala.

Jobbar som chef inom bank och finans. Bor i villa.

– Jag har jobbat både hemifrån och på jobbet, och tycker lika mycket om båda. Jag jobbar som chef, så det är viktigt för mig att komma in och träffa folk. Men samtidigt blir jag bättre på det om jag vet att jag också får möjlighet att fokusera, vilket är lättare hemma där man inte blir avbruten.

Semhar Habteab
Semhar Habteab Foto: Lovisa Ternby

Semhar Habteab, 24, Avesta.

Jobbar på äldreboende. Bor i lägenhet.

– Jag tycker om att gå till jobbet och träffa mina kollegor, så det har känts bra för mig att inte sitta hemma. Jag tycker inte att det verkar roligt alls.

Peter Mehlstrand
Peter Mehlstrand Foto: Lovisa Ternby

Peter Mehlstrand, 60, Åkersberga.

Jobbar som lärare. Bor i villa.

– Jag jobbar på en specialskola, så tack och lov har jag kunnat vara där! Men ibland har vi konferenser, och då har jag jobbat hemifrån. Visst har det varit skönare att kunna vara med på dem hemifrån.

Läs mer: Bostaden påverkar om man vill jobba hemma eller inte

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt