Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-19 12:32 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/husrannsakan-mot-lundin-petroleum/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Husrannsakan mot Lundin Petroleum

Ian Lundin.
Ian Lundin. Other: Jonas Ekströmer/Scanpix

Svensk och schweizisk polis har genomfört husrannsakan mot Lundin Petroleums kontor i de båda länderna. Det uppger Dagens Industri på onsdagen.

Tillslagen genomfördes som ett led i den åtta år gamla utredningen mot företaget där dess styrelseordförande Ian Lundin och vd Alex Schneiter misstänks för medhjälp till grovt folkrättsbrott i Sudan mellan åren 1997 och 2003.

Detta är första gången som en husrannsakan utförs mot bolaget sedan utredningen startade 2010, skriver tidningen.

Lundin Petroleums presschef Robert Eriksson bekräftar för Di att Lundins kontor ”haft besök” av svenska utredare.

”Vi är dock överraskade och frustrerade över att dessa besök sker nu, efter nästan åtta års förundersökning och efter att vi hela tiden samarbetat med åklagaren”, skriver Eriksson i uttalandet till tidningen.

Lundin Petroleum förnekar brott.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.