Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Hyrde hus via Airbnb – hamnade i knarkrazzia

Foto: Ted S. Warren/AP

Familjen skulle just börja grilla när huset de hyrde på den australiska Guldkusten stormades av polis. I ett rum som hållits låst av ägaren odlades cannabis, rapporterar BBC.

Polisen höll kvar familjen, som hyrt huset via sajten Airbnb, i fem timmar medan de ställde en massa frågor. I huset fanns bland annat en 72-årig farmor och en femårig flicka.

– Det var ganska skrämmande. De visste inte att vi var oskyldiga, så det var inte ett vänligt mottagande, säger pappan i familjen, Dieter Winkler, till The Gold Coast Bulletin.

Dieter Winkler säger att han tyckte att det var misstänkt att ljuset alltid var tänt bakom den "förbjudna" dörren. En 40-årig kvinna ska nu ställas inför rätta i februari. Familjen har fått pengarna tillbaka från Airbnb som tar händelsen på "största allvar".

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.