Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-05 21:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/ica-banken-hojer-sparrantan/

EKONOMI

Ica-banken höjer sparräntan

Efter Riksbankens räntehöjning under tisdagen meddelade Handelsbanken att man höjer räntorna på olika sparkonton.

TT Text

Nu skriver även Ica-banken i ett pressmeddelande att banken höjer räntan på sparkontot för privatkunder, till 0,85 procent. Ändringen träder i kraft den 3 oktober och i nuläget ligger räntan på 0,1 procent.

Marie Halling, vd för Ica-banken, uppmanar i ett pressmeddelande även konsumenter att se över sina kostnader kring bolån och försäkringar.

”Jämför gärna olika alternativ för att se vad som blir billigast och bäst för dig som kund. Många drar sig för att byta bank eller försäkringsbolag, men det kan faktiskt ge betydligt mer i plånboken varje månad”, skriver hon i en kommentar.

Läs mer: Så påverkas dina bolån av höjda räntor

Läs mer: ”Höjningen får stora konsekvenser”

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt