Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Ikea ger anställda 27000 kr var i bonus

Foto: TT

Ikea Gruppen delar ut 27.000 kronor till alla heltidsanställda i sitt årliga bonusprogram som ska gå till att stärka de anställdas pensioner.

Totalt avsätter Ikea 100 miljoner euro, motsvarande närmare 930 miljoner kronor, för 2014. Summan fördelas mellan alla länder där Ikea är verksamt utifrån landets andel av den totala lönesumman, skriver bolaget i ett pressmeddelande. I Sverige får anställda 27.000 kronor var.

Alla heltidsanställda, som jobbat mer än fem år, får samma summa oavsett lönenivå eller position. Deltidsanställda får en summa som är proportionerlig med hur mycket de jobbar. Utbetalningen till medarbetaren sker sedan när denne går i pension.

Gör frågesporten: Vad kan du om Ikea?

Dessutom betalar företaget ut ett prestationsbaserat bonusprogram baserat på fastställda mål.

Bonusprogrammet som kallas Tack! startade i fjol när Ikea avsatte en engångssumma till de anställda på 100 miljoner euro.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.