Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-29 03:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/ikea-hojer-priset-pa-5-000-varor-i-sverige/

EKONOMI

Ikea höjer priset på 5 000 varor i Sverige

Foto: Ikea

Möbeljätten Ikea inleder året med att höja priserna. I Sverige handlar det om ungefär hälften av det totala sortimentet på omkring 10 000 produkter, skriver tidningen

Ehandel.

TT Text

– Av dessa 10 000 artiklar är det omkring hälften, cirka 5 000, som på den svenska marknaden berörs av prisändringar, säger Arvid Stigland, presstalesperson på Ikea Sverige, till tidningen.

Anledningen till prishöjningen är ökade kostnader för råmaterial, transport och logistik. Vilka produkter och kategorier som drabbas hårdast, eller minst, kan företaget inte kommentera i dagsläget.

Prishöjningen i Sverige ligger i nivå med den globala, med en ökning på 9 procent i snitt.

– Detta innebär att några produkter höjs med mer än 9 procent och andra med mindre.

Läs mer: Ikea ska sluta med plast i förpackningar

Ämnen i artikeln

Ikea
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt