Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-04 07:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/ikea-oppnar-planeringsbutik-i-centrala-goteborg/

EKONOMI

Ikea öppnar planeringsbutik i centrala Göteborg

Vid Kungsportsplatsen, där Avenyen börjar, ska Ikeas nya centrumbutik öppna i höst.
Vid Kungsportsplatsen, där Avenyen börjar, ska Ikeas nya centrumbutik öppna i höst. Foto: Magnus Hallgren

I slutet av september öppnar Ikea en ny planeringsbutik vid Avenyen i centrala Göteborg.

Butiken är den del i möbelföretagets satsning på att etablera sig i stadskärnor på flera håll i landet.

Ett mer traditionellt möbelvaruhus ska öppna i Gallerian mitt i Stockholm nästa år och ett tiotal andra svenska städer ska innan dess få så kallade planeringsstudios när Ikea satsar på centrumbutiker, däribland Göteborg.

I lokalen där Akademibokhandeln låg tidigare, vid Kopparmärra, ska den som till exempel vill planera ett kök eller en mer komplicerad förvaringslösning kunna träffa möbelföretagets heminredningsexperter. Preliminär öppning är den 24 september.

– Det känns fantastiskt att få komma in i innerstaden och möta kunderna. En supermöjlighet, säger Anders Henricson, som också är varuhuschef i Bäckebol, söder om Göteborg.

Kommer man att kunna köpa med sig något direkt från butiken vid Avenyen – värmeljus?

– Nej, där kan man bara inspireras, planera och beställa. Det går inte heller att returnera varor där.

Anders Henricson, varuhuschef för Ikea Bäckebol i Göteborg
Anders Henricson, varuhuschef för Ikea Bäckebol i Göteborg Foto: Ikea

Läs fler nyheter från DN i Göteborg här

Ämnen i artikeln

Göteborg
Ikea
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt