Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 12:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/ikea-planerar-att-investera-i-batterifabrik/

Ekonomi

Ikea planerar att investera i batterifabrik

Foto: Magnus Hallgren

Ikea är i slutförhandling med batteritillverkaren Northvolt om att bli en del av den senaste kapitalanskaffningsrundan. Det uppgav en talesperson för Ikeas förvaltningsbolag Ingka Group till Reuters på onsdagen.

Rätta artikel

”Projektet är väldigt, väldigt intressant och helt i linje med de hållbarhetsinvesteringar vi gör inför framtiden”, sade Ingka Groups talesperson Daniela Rogosic till nyhetsbyrån.

Avtalen har duggat tätt kring Northvolt de senaste dagarna. På tisdagen offentliggjordes att Volkswagen valt svenska Northvolt inför bygget av en battericellsfabrik i Tyskland efter att fordonskoncernens svenska lastbilstillverkare Scania bekräftat ett liknande avtal på måndagen.

Första expansionssteget för Northvolt har varit byggnationen av en fabrik i Skellefteå för tillverkning av litiumjoncellsbatterier för elbilar och lagring av energi. Inför detta har Northvolt tagit in cirka 1,6 miljarder euro från bland annat ABB, Siemens och enligt obekräftade uppgifter har också investmentbolaget Kinnevik övervägt en investering i batteribolaget.

Läs även: Ikea drabbas av Trumps tullar