Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Ikea skjuter upp invigningen av sitt första varuhus i Indien

Ikea-varuhuset i Hyderabad den 22 juni.
Ikea-varuhuset i Hyderabad den 22 juni. Foto: NOAH SEELAM

Ikea skjuter upp invigningen av sitt första varuhus i Indien. Anledningen är att de behöver mer tid för att nå företagets kvalitetskrav.

Ikea-varuhuset i Hyderabad blir det första i Indien. Varuhuset skulle ha öppnat redan nästa vecka, men nu skjuter företaget upp invigningen till 9 augusti, rapporterar CNN.

Anledningen är att varuhusets standard inte når upp till de kvalitetskrav som företaget har. Exakt vad det är som gör att varuhuset inte håller måttet går Ikea inte in på utan de uppger endast att de behöver mer tid för att färdigställa varuhuset till invigningen.

Läs mer: Indien får sitt första Ikea-varuhus

Ikea beräknar att varuhuset i Hyderabad, som är det första i en stor satsning företaget gör i Indien, kommer att ha omkring sju miljoner besökare om året. Det finns även planer på att öppna varuhus i även miljonstäderna Bombay, Bangalore och Delhi. 

Läs mer: Peab bygger Ikea-varuhus

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.