Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-16 23:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/imf-chefen-infor-ratta/

Ekonomi

IMF-chefen inför rätta

Chefen för Internationella valutafonden (IMF) Christine Lagarde ställs inför rätta för misstänkt brott under sin tid som minister. Lagarde nekar till anklagelserna som riktas mot henne.

TT Text

IMF-chefen fick i dag besked om att hon ska ställas inför rätta. Fallet rör hennes hantering vid utbetalningen av statlig ersättning på cirka 400 miljoner euro till den franske finansmannen Bernard Tapie 2008, då Lagarde var Frankrikes finansminister.

Lagarde nekar till anklagelserna och hävdar att hon handlade på uppdrag av Frankrikes dåvarande president Nicolas Sarkozy, något som han förnekar.
– Jag har alltid handlat i enlighet med lagen och haft det allmännas intresse för ögonen, säger Christine Lagarde till AFP.

Fallet hanteras av en specialdomstol som prövar ministrar för brott de kan ha begått i tjänsten.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt