Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

IMF godkände stort lån till Argentina

Styrelsen i Internationella valutafonden (IMF) har godkänt ett nödlån på 50 miljarder dollar (motsvarande drygt 444 miljarder kronor) till det krisande Argentina. En första laddning på 15 miljarder dollar har redan skickats till Buenos Aires.

Enligt IMF vill president Mauricio Macri hålla de övriga 35 miljarderna dollar i en reservfond. Men lånen är villkorade av omstridda budgetåtstramningar i landet under tre år och utbetalningar kommer att göras först efter avstämningar varje kvartal om att regeringen håller sin del av avtalen.

Mauricio Macri bad om hjälp av IMF i början av maj, sedan landets valuta rasat i en våg av spekulation mot det ekonomiskt pressade landet.

Lånen är omstridda i Argentina, där många anklagar IMF för att med sina reformkrav ha varit med och bäddat för landets statsfinansiella kollaps 2001–2002.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.