Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-27 03:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/inflationen-i-usa-hogre-an-vantat/

EKONOMI

Inflationen i USA högre än väntat

Inflationen i USA i april landade på 8,3 i årstakt, enligt statistik från USA:s arbetsmarknadsdepartement. Det var mer än analytikernas förväntade 8,1 procent men en minskning från mars då inflationen låg på 8,5 procent i årstakt.

TT Text

Jämfört med månaden före steg konsumentpriserna med 0,3 procent i april, mot 1,2 procent i mars.

Centralbanken Federal Reserve har flaggat för flera räntehöjningar för att komma till rätta med de höga konsumentpriserna.

KPI-inflationen exklusive livsmedel och energipriser i årstakt landade på 6,2 procent jämfört med 6,5 procent månaden innan. Här hade analytikerna förväntat sig 6,0 procent.

Läs mer: Hög inflation väntas bita sig fast i Sverige

Ämnen i artikeln

Inflationen
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt