Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Inga fler kurragömma-lekar i Ikeas varuhus

Foto: Lars Epstein

Problemet med kurragömma-lekar i Ikea-varuhusen har blivit så stora att Ikea har försökt stoppat företeelsen i flera europeiska länder. Fenomenet, som startade i Belgien i somras, har spridit sig som en löpeld över Europa, skriver The Independent.

Oftast planeras masslekarna via Facebook. Samlingar med tusentals personer har stoppats i nederländska Breda och i tjeckiska Prag, och över 30.000 personer har skrivit upp sig för att leka på ett varuhus i Eindhoven, skriver Bloomberg.

I Sverige finns ett halvt dussin små grupper på Facebook som organiserar kurragömma-lekar. Men Ikea i Sverige har ännu inte märkt av några problem, säger Daniela Rogosic, pressansvarig för Ikea i Sverige.

Vad tycker ni om folk som leker i era varuhus?

– För oss är det viktigt att ha en säker arbetsmiljö för våra medarbetare och kunder. Sen är det såklart roligt att man uppskattar våra varuhus, säger Daniela Rogosic.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.