Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Internetproblem för tusentals svenskar

Ett tekniskt fel på fibernätet gjorde att tiotusentals kunder inte kunde koppla upp sig på internet. Kunder till flera stora operatörer som Bredbandsbolaget, Comhem och Viasat påverkades.

Problemen började under natten mot tisdagen och fortsatte fram till på eftermiddagen. Klockan 15.30 rullade trafiken på som tidigare.

Störningarna berodde på ett driftfel i en central router hos nätägaren Zitius. Internet släcktes ned för många tusen svenska kunder i hela landet.

Många av Bredbandsbolagets kunder drabbades, som mest var cirka 20 000 personer utan uppkoppling. Även Comhem och Viasat bekräftade att deras kunder påverkats.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.