Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-22 15:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/internt-brak-i-hyresgastforeningen/

Ekonomi

Internt bråk i Hyresgästföreningen

Hyresgästföreningens förbundsstyrelse tar med omedelbar verkan direkt kontroll över föreningens västra region. ”Allvarliga oegentligheter och överträdelser” med koppling till regionstyrelsen uppges vara orsaken.

TT Text

”Vi agerar för att säkerställa en säker hantering av regionens resurser”, säger förbundsordförande Marie Linder i ett pressmeddelande. Hon talar också om indikationer på att ”regionstyrelsen saknar kontroll över regionen”.

Enligt pressmeddelandet ska förbundsledningen nu göra en utredning av händelserna i västra regionen, som har cirka 73.000 medlemmar.

Flera medier har rapporterat om en politisk strid i hyresgästernas västra region. Enligt Hyresgästföreningens egen tidning, Hem & Hyra, är bakgrunden att regionordföranden Kristofer Lundberg även är aktiv inom Rättvisepartiet Socialisterna. Lundberg får både stöd och kritik av olika förtroendevalda i regionen, enligt Hem & Hyra.

Förbundsstyrelsen uppmanar nu Lundberg att ta en ”timeout” medan utredningen pågår.

Läs fler artiklar om Västsverige här 

Ämnen i artikeln

Västsverige
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt