Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-15 09:43 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/intrum-i-italiensk-storaffar/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Intrum i italiensk storaffär

Inkassobolaget Intrum har lämnat ett bud till den italienska bankkoncernen Intesa Sanpaolo om att skapa en gemensam serviceplattform för hantering av förfallna fordringar på marknaden i Italien, enligt ett pressmeddelande.

Intrum, som handelsstoppades på Stockholmsbörsen under måndagen, blir majoritetsägare med 51 procent i det nya gemensamma bolaget till ett bokfört värde av 10,8 miljarder euro.

Börsens ägare Nasdaq stoppade handeln med aktien på grund av ofullständig informationsgivning. Kort därefter lämnade Intrum information om budet.

Affären förväntas bli klar i slutet av 2018 under förutsättning att de berörda myndigheterna godkänner transaktionen, enligt pressmeddelandet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.