Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Tesla kommer knappast att kunna tillverka de nya modellerna i tid.

Elbilstillverkaren Tesla presenterade båden en lastbil och en sportbil på fredagen. DN:s motorredaktör Jacques Wallner svarar på frågor om händelsen.

Vad det något som överraskade under Teslas presentation i morse av lastbilen Semi?

1

– Ja, flera saker. Ett den nya tunga eldrivna lastbilen, som är en trailerdragare får batterikapacitet för en räckvidd på 80 mil. Det är mycket mer än vad som förväntades.

Vad har den för prestanda?

2

– Bara dragbilen, utan tillkopplad trailer, kan accelerera 0-100 km/tim på fem sekunder. Med trailer och 36 tons last tar det 20 sekunder. Rena fraktraketen!

När ska den börja byggas?

3

– Redan 2019.

Fanns det inget mer som överraskade?

4

– Verkligen! Ut ur trailern rullade Teslas nya Roadster. En elsportbil med fantastisk prestanda som ska börja byggas 2020. Eller vad sägs om 0-100 km/tim på två sekunder?

Kan man lita på att alla de här fordonen kommer att tillverkas i tid?

5

– Knappast. Tesla har redan stora problem med att bygga sin Model 3, en batteridriven elbil, med en för tjänstebilsförare mer överkomlig prislapp.

Detta är en kommenterande text. Skribenten svarar för analys och ställningstaganden i texten.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.