Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-22 20:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/jag-ar-domd-till-ekonomisk-undergang/

Ekonomi

”Jag är dömd till ekonomisk undergång”

När Gustaf blev av med jobbet började han spekulera på börsen. ”När man ser min kreditupplysning ser man att jag är desperat efter pengar. Det går inte att misstolka.”, säger Gustaf, som hamnade i en ond spiral av snabblån. Ändå beviljas han ständigt nya.
När Gustaf blev av med jobbet började han spekulera på börsen. ”När man ser min kreditupplysning ser man att jag är desperat efter pengar. Det går inte att misstolka.”, säger Gustaf, som hamnade i en ond spiral av snabblån. Ändå beviljas han ständigt nya. Foto: Daniel Nilsson

Under en period med ont om pengar blev Gustaf spekulationsberoende. I dag har han nära en miljon i konsumtionslån och är djupt kritisk till att lagen inte sätter stopp.

– Jag förstår inte, varför heter det konsumentkreditlagen? Det borde snarare heta långivarnas kreditlag, för det är de som skyddas, säger han.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in