Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 06:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/jag-kunde-absolut-inte-betala-pa-lanen-det-fanns-inte-pa-kartan/

EKONOMI

”Jag kunde absolut inte betala på lånen, det fanns inte på kartan”

Det var många sömnlösa nätter efter räntehöjningen, ibland undrar jag hur jag orkade, säger Britt-Marie Herring som drabbades hårt.
Det var många sömnlösa nätter efter räntehöjningen, ibland undrar jag hur jag orkade, säger Britt-Marie Herring som drabbades hårt. Foto: Anette Nantell

GÄVLE. Sömnlösa nätter med en skuld på huset som bara växte sig större. Britt-Marie Herring är en av många svenskar som drabbades av kronkrisen och dess effekter. Först sju år efter den chockartade höjningen av räntan till 500 procent kände hon att hon stod på fötter igen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Vi kunde inte ladda Klarna. Var god försök senare.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.