Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-25 11:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/japanskt-snus-tar-marknadsandelar-i-sverige/

Ekonomi

Japanskt snus tar marknadsandelar i Sverige

Foto: Claudio Bresciani/TT

Nordic Snus, som ägs av Japan Tobacco International, ökade sin snusförsäljning i Sverige med 8,6 procent i det fjärde kvartalet räknat i volym.

Direkt Text

Den totala svenska snusmarknaden steg samtidigt med 2,6 procent. Under samma period växte kategorin för tobaksfria nikotinportioner med 71,5 procent.

Det framgår av ett pressmeddelande.

LD, som är Nordic Snus varumärke i snuskategorin, växte 7,3 procent under kvartalet. Nordic Snus anger även hur konkurrerande snusvarumärken utvecklats under det andra kvartalet. Bland annat minskade Swedish Match General, mätt i volym, med 2,0 procent, medan Göteborgs Rapé minskade med 1,4 procent.

Segmentet tobaksfritt nikotinsnus har numera en andel på 5,5 procent av totalmarknaden. Under årets första kvartal hade segmentet en marknadsandel på 3,3 procent och under det tredje kvartalet var den uppe i 4,6 procent.

Swedish Match Zyn hade en marknadsandel på 25 procent i kvartalet, upp från 17 procent motsvarande kvartal året innan. BAT:s Lyft/Epok hade en andel på 59 procent (66).

Ämnen i artikeln

Snus
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt