Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

JM sänker priser på bostadsrätter

JM sänker priserna på ett nytt bostadsprojekt i Liljeholmskajen. Bild: Arkivbild.
JM sänker priserna på ett nytt bostadsprojekt i Liljeholmskajen. Bild: Arkivbild. Foto: Jakob Karlsson

Bostadsbyggaren JM sänker priserna på bostadsrätter vid ett nytt bostadsprojekt vid Liljeholmskajen i Stockholm. Bolaget har meddelat att det finns en "ny prislista".

Byggbolaget JM anger på sin hemsida att det finns en "ny prislista" i projektet Sjöviksbacken vid Liljeholmskajen just söder om Stockholms tullar .

Enligt bolagets kommunikationschef Sepideh Imani handlar det om ”prisanpassningar som en naturlig del när så krävs”.

”Vi gör inga breda prissänkningar men viss kalibrering kan krävas i projekt som startades när priserna låg högre. Till nuvarande prisnivåer bedöms marginaleffekten som begränsad”, skriver Sepideh Imani i ett mail till nyhetsbyrån Direkt.

En sökning på bostadssajten Booli indikerar att priserna på en rad lägenheter i projektet - som sammantaget består av 229 bostäder med tillträden från det andra kvartalet 2019 till det andra kvartalet 2020 - sänkts med mellan 4 och 19 procent och i något fall till och med 29 procent.

I söndags anordnade JM sin stora visningsdag där samtliga visningsbostäder och bostadsbutiker runtom i Sverige visas samtidigt. Sjöviksbacken återfanns inte bland projekten som visades i Stockholm, däremot planeras en visning nästa tisdag.

I detta projekt, som ligger ett kvarter in från vattnet, ligger priserna nu på omkring 50.000 per kvadrat som lägst. I Liljeholmskajen visade man däremot ett par projekt invid vattnet och där är priserna per kvadratmeter är högre.

Sammantaget hade helgens stora visningsdag ”något färre besökare” sett till hela Sverige i förhållande till föregående stora visningsdag i mars, svarar Sepideh Imani.

”Detta är ett normalt säsongsmönster. Samtidigt var intresset på fortsatt god nivå”, skriver hon vidare.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.