Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Jobb & Karriär

25 nya miljoner ska lära chefer stoppa sexuella kränkningar på jobbet

Linda Forså är regionalt skyddsombud på IF metall.
Linda Forså är regionalt skyddsombud på IF metall. Foto: Daniel Nilsson

Sexuella trakasserier och kränkningar ska bort från jobbet. Efter Metoo lägger regeringen 25 extra miljoner på att stärka det förebyggande arbetet. Regionala skyddsombud ska kunna besöka arbetsplatserna och stötta de anställda.

Det behövs, intygar Linda Forså, regionalt skyddsombud för fackförbundet IF Metall i Nyköping. 

– Gör jag en skyddsrond i en bilverkstad och det hänger en porrkalender på väggen så kliver jag in och säger att det inte är ok, även om ingen har reagerat mot det tidigare, förtydligar hon.

Under höstens metoo-vrål vittnade många kvinnor om rena lagöverträdelser, men också om en helt oacceptabel arbetsmiljö, konstaterar arbetsmarknadsminister Ylva Johansson. I vårbudgeten går därför 10 nya miljoner till Arbetsmiljöverket och 15 miljoner till de regionala skyddsombuden för informations- och utbildningsinsatser i arbetslivet.

I den mansdominerade industrin har nästan sex av tio unga kvinnor och över en tredjedel av samtliga det senaste året blivit utsatta för sexuella trakasserier på jobbet.

Det är arbetsgivaren som ska sätta stopp för sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Men det är inte alltid chefen tar det ansvaret. Ofta saknas rutiner för det. Och ibland utgör arbetsgivaren själv det största problemet. På mindre arbetsplatser, som saknar eget skyddsombud, har de regionala skyddsombuden en viktig roll när det gäller att stödja arbetstagarna i arbetsmiljöarbetet.

I den mansdominerade industrin har nästan sex av tio unga kvinnor och över en tredjedel av samtliga det senaste året blivit utsatta för sexuella trakasserier på jobbet. Det visar en medlemsundersökning som fackförbundet IF Metall gjorde i höstas.

– Det är oacceptabelt. Industrin behöver den bästa kompetensen. Om människor, inte minst unga kvinnor, ska vilja jobba i industrin måste vi göra upp med alla former av sexism, kommenterar IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.

Linda Forså är som regionalt skyddsombud ute på skyddsrond en eller två gånger per år och företag. Det blir allt från bilverkstäder till antibiotikatillverkning. Kulturen och snacket varierar. 

– Man kan ha haft en jargong på en arbetsplats som känns ok för medarbetarna i flera år, men sedan anställs någon som känner sig kränkt av det.

Själv kom hon 2010 till SSAB, järnverket i Oxelösund. Då från begravningsbranschen, vilket blev ett tydligt miljöombyte. 

Stålindustrin har en extra hård jargong, konstaterar hon.

– Det finns sexistiska skämt som kan kännas tuffa, om kvinnor och om homosexualitet, säger hon.

– Jargongen kan vara rå, om än hjärtlig. För en person som tar åt sig av skämten kan det bli jobbigt. I de utbildningsinsatser vi gör, och som stärks av den här satsningen, försöker vi lära unga människor att säga ifrån.

Något som kan vara enklare på större arbetsplatser, med högre personalomsättning och fräscha ögon och öron oftare.

– Där finns det folk som biter ifrån mer.

Hotell och restaurang är en annan bransch där personalen är särskilt utsatt, inte minst från gästernas sida. Malin Ackholt är förbundsordförande för hotell- och restaurangfacket HRF: 

– För vår bransch med många små företag är den här satsningen väldigt, väldigt välkommen. Både Arbetsmiljöverkets insatser gentemot arbetsgivarna och stödet till de regionala skyddsombuden.

Många mindre arbetsgivare saknar kunskap och insikt om vad som behöver göras åt gästers tafsande och ovälkomna kommentarer.

– Då kan det regionala skyddsombudet vara ett bra stöd i att medvetandegöra arbetsgivaren om att den typen av beteende inte är acceptabelt, och peka på chefens arbetsmiljöansvar. I vår bransch finns det fortfarande en del som tycker att sådant får man ta, om man jobbar på krogen.

Läs mer. Ylva Johansson, fack och arbetsgivare om metoo

 

Arbetsgivarens ansvar:

Arbetsgivaren ska utreda och sätta stopp för sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Men det är inte alltid chefen tar det ansvaret. 

Ofta saknas rutiner. Och ibland utgör arbetsgivaren själv det största problemet. 

På mindre arbetsplatser har de regionala skyddsombuden en viktig roll när det gäller att stödja arbetstagarna i arbetsmiljöarbetet.

I vårbudgeten går 10 nya miljoner till Arbetsmiljöverket och 15 miljoner till de regionala skyddsombuden för informations- och utbildningsinsatser i arbetslivet. Satsningen bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna och Vänsterpartiet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.