Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-13 15:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/app-ska-hjalpa-jobbsokande-att-vaga-byta-arbetsplats/

Ekonomi

App ska hjälpa jobbsökande att våga byta arbetsplats

Bild 1 av 4 DN frågar. Skulle du kunna använda en personlig rekryterare på nätet?Karin Ström, 30, studerande, Gamla Stan: ”Ja, jag tror att det skulle kunna vara bra om någon hjälper en med att hitta skräddarsydda jobberbjudanden.”Kim Edvinsson, 27, snickare, Alvik: ”Ja. Då skulle man kunna fokusera mer på sitt arbete och slippa att behöva lägga tid på att ansökningar och sådant.”
Foto: Kalle Wiklund
Bild 2 av 4 Kim Öijerstedt, 29, webbutvecklare och designer, Bromma: ”Jag är egen företagare, så är det inte aktuellt för mig. Men det skulle vara bra att kunna få hjälp av en rekryterare att hitta rätt personer att anställa.”
Foto: Kalle Wiklund
Bild 3 av 4 Erik Dahl, 28, byggnadskonstruktör, Kungsholmen: ”Jag jobbar i en relativt liten bransch där de flesta känner varandra, så det känns inte aktuellt för mig.”
Foto: Kalle Wiklund
Bild 4 av 4 Talar Abdalla, 32, jobbsökande, Spånga: ”Det skulle jag absolut kunna tänka mig att göra, förutsatt att rekryteraren har tillgång till ett stort nätverk.”
Foto: Kalle Wiklund

Nästan varannan svensk drömmer om att byta arbetsplats men söker inte nytt jobb aktivt. Nu ska en ny mobiltjänst göra det enklare för rekryterare att hitta de som är sugna på nytt arbete, men inte vågat ta steget än.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in