Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Jobb & Karriär

Bank vill bryta mönster – rekryterar utländska akademiker

Fem till sju år. Så lång tid tar det i snitt för utlandsfödda akademiker att få jobb i Sverige. Swedbank vill bryta mönstret och rekryterar medvetet från just den gruppen.

– Här finns en viktig kulturell och språklig kompetens, säger Patricia Kempff från Swedbank.

29-åriga Anna Szymik kommer från Polen men mötte kärleken i Sverige och flyttade hit för 3,5 år sedan. Hon är utbildad civilekonom och har en magisterexamen i finans och investering. I hemlandet arbetade hon på bank som rådgivare och analytiker men i och med flytten till Sverige blev hon arbetslös.

– I början fokuserade jag väldigt mycket på språket. Jag läste både SFI och en intensivkurs i svenska för utländska akademiker genom Stockholms stad, säger hon på näst intill perfekt svenska.

Anna Szymik berättar hur det var svårare med jobben. Hon sökte ungefär ett om dagen men blev sällan kallad på intervju.

– Ibland fick jag inte ens något svar, säger hon och fortsätter:

– Jag blev deprimerad och övervägde faktiskt att flytta tillbaka till Polen.

Men i en pärm på Arbetsförmedlingens kontor på Hötorget hittade Anna till slut en annons om möjlighet till praktik på Swedbank. Hon skickade in en ansökan, fick napp och har nu en visstidsanställning i Stockholm.

– Det känns jättebra. Jag ville verkligen jobba med det jag är utbildad till. Nu gör jag det och det är mycket lättare att öva språk och lära sig mer om kulturen när man är på en arbetsplats, säger hon.

Patricia Kempff som är ansvarig för arbetsmarknad, utbildning och integration på Swedbank berättar att banken genom ett samarbete med arbetsförmedlingen som man kallar ”Äntligen jobb” har rekryterat utländska akademiker sedan 2011. Sammanlagt har 50 personer fått praktikplats och praktiken har i 60 procent av fallen lett till någon form av anställning.

– Det finns 36.000 arbetslösa utlandsfödda akademiker i Sverige. Vi vill inte missa den kompetensen, säger hon.

Under praktikperioden hos banken betalar arbetsförmedlingen ut ersättning till deltagarna. Swedbank står för utbildning och handledning. Praktiken skräddarsys utifrån de olika individernas villkor och förutsättningar och består bland annat av språkträning, kassa- och kundtjänstarbete.

– Vi vill ha anställda som speglar våra kunder och samhället i stort. Det här är en modell som fungerar för oss, säger Patricia Kempff.

Vad tror du att det beror på att utländska akademiker har svårt att få jobb i Sverige?

– Jag tror att många arbetsgivare rekryterar på ett traditionellt sätt och då är det lätt att missa den här kompetensen. Många skjuter också över ansvaret på andra. Egentligen tror jag att fler vill anställa utlandsfödda akademiker, de har bara inte hittat en modell för hur de ska sköta rekryteringen.

En kvalitativ studie som fackförbundet Saco har gjort visar att många utländska akademiker som kommer till Sverige tycker att det är svårt att få information om hur man tar sig in på arbetsmarknaden. Den information de får kommer från vänner, bekanta eller internet och Saco menar att samhället kan göra betydligt mer för att underlätta.

– Det är viktigt att tidigt få vägledning och vi har lagt ett förslag till regeringen som innebär att en nationell och lättillgänglig vägledning tas fram, säger Josefin Edström, utredare på Saco.

Hon menar att de utländska akademikerna också behöver mer informell information om arbetsmarknaden.

– Det kan exempelvis handla om hur relationen mellan arbetstagare och chef ser ut på arbetsplatser eller om hur den svenska fikapauskulturen fungerar, säger hon.

Fakta


I Sverige bor cirka 375.000 utlandsfödda akademiker och siffran ökar varje år.
Flest personer med högre utbildning finns inom ekonomi och teknik.

I dag går ungefär 36.000 utlandsfödda akademiker arbetslösa i Sverige.
Av dem som har jobb är det många som inte arbetar inom sitt utbildningsområde.

I snitt tar det 5–7 år för utlandsfödda akademiker att få jobb i Sverige.
En rapport som fackförbundet Saco har gjort visar att utländska akademiker efterfrågar bättre information om den svenska arbetsmarknaden.

De vill också ha informell information, exempelvis om svensk fikapauskultur och relationen mellan medarbetare och chefer.
Källa: Swedbank, Saco, länsstyrelsen i Västra Götaland.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.