Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-27 06:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/branschen-behover-rekrytera-men-farre-soker-till-gymnasieprogrammet/

Jobb & karriär

Branschen behöver rekrytera – men färre söker till gymnasieprogrammet

Samtidigt som arbetsgivarna har svårt att rekrytera minskar antalet sökande till bygg- och anläggningsprogrammet på gymnasiet.
Samtidigt som arbetsgivarna har svårt att rekrytera minskar antalet sökande till bygg- och anläggningsprogrammet på gymnasiet. Foto: Beatrice Lundborg

Antalet sökande till bygg- och anläggningsprogrammet på gymnasiet minskar, visar preliminära siffror. Samtidigt är arbetsgivare inom byggbranschen i stort behov av arbetskraft.

– Det finns självklart en oro över utvecklingen. Skolverket har ju ett uppdrag att främja utvecklingen av yrkesutbildningen. Det är ett jättebekymmer, säger Lars Hanisch, programansvarig för bygg- och anläggning på Skolverket.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in