Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-03 10:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/branschen-behover-rekrytera-men-farre-soker-till-gymnasieprogrammet/

JOBB & KARRIÄR

Branschen behöver rekrytera – men färre söker till gymnasieprogrammet

Samtidigt som arbetsgivarna har svårt att rekrytera minskar antalet sökande till bygg- och anläggningsprogrammet på gymnasiet.
Foto: Beatrice Lundborg

Antalet sökande till bygg- och anläggningsprogrammet på gymnasiet minskar, visar preliminära siffror. Samtidigt är arbetsgivare inom byggbranschen i stort behov av arbetskraft.

– Det finns självklart en oro över utvecklingen. Skolverket har ju ett uppdrag att främja utvecklingen av yrkesutbildningen. Det är ett jättebekymmer, säger Lars Hanisch, programansvarig för bygg- och anläggning på Skolverket.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.