Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-06 07:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/det-finns-inget-battre-an-att-langta-efter-att-fa-ga-till-jobbet/

JOBB & KARRIÄR

"Det finns inget bättre än att längta efter att få gå till jobbet"

- Man måste förstå att språk är en process. Det viktiga är att man kan förstå varandra och klara sitt jobb, säger Chinasa Virgil-Okolo som praktiserar via Jobbsprånget.
Foto: Fredrik Funck

Högutbildade Chinasa Virgil-Okolo har skickat oräkneliga ansökningar under de åtta år hon har bott i Sverige. Men hon har aldrig fått ett jobb. Arbetsgivarna vill ha svenska referenser. Det får hon nu via Jobbsprånget där 70 procent av deltagarna får jobb.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.