Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-14 16:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/fingeravtryck-och-ansiktsskanning-kan-bli-vardag-pa-jobbet/

Jobb & karriär

Fingeravtryck och ansiktsskanning kan bli vardag på jobbet

I USA blir det allt vanligare att arbetsgivare använder fingeravtryck, ögon- och ansiktsskanningar för att hålla koll på sina anställda.
I USA blir det allt vanligare att arbetsgivare använder fingeravtryck, ögon- och ansiktsskanningar för att hålla koll på sina anställda. Foto: Thomas Karlsson

I USA blir det allt vanligare att arbetsgivare använder fingeravtryck, ögon- och ansiktsskanningar för att hålla koll på sina anställda. Ett domstolsmål har väckt en debatt om integritet på arbetsplatsen. I Sverige har tekniken ännu inte slagit igenom, men bedömningen är att det bara är en tidfråga. 

– Jag är övertygad om att det kommer bli aktuellt även i Sverige, säger Annett Olofsson, förbundsjurist på LO-TCO Rättsskydd. 

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in