Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-12 17:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/flexkontor-trend-som-inte-passar-for-alla/

Jobb & Karriär

Flexkontor trend som inte passar för alla

Flexkontoret som en del av Stockholms landstingsförvaltning i vintras flyttade in i på Norra Stationsgatan saknar vanliga skrivbordsplatser till en fjärdedel av personalen. De dagar alla är på plats får den som kommer sent nöja sig med en plats i de minimala, skrubbliknande, fönsterlösa tysta rummen. Nu har personalens missnöje lett till att de som vill ska få tillbaka egna fasta arbetsplatser, och kontorsytan ska snarast möjligt byggas ut igen.
Flexkontoret som en del av Stockholms landstingsförvaltning i vintras flyttade in i på Norra Stationsgatan saknar vanliga skrivbordsplatser till en fjärdedel av personalen. De dagar alla är på plats får den som kommer sent nöja sig med en plats i de minimala, skrubbliknande, fönsterlösa tysta rummen. Nu har personalens missnöje lett till att de som vill ska få tillbaka egna fasta arbetsplatser, och kontorsytan ska snarast möjligt byggas ut igen. Foto: Sveds Signe Söderlund

Våra kontorsytor krymper, kontorsland­skapen blir allt öppnare – och trängre. Fler och fler arbetsgivare hakar på trenden med aktivitetsbaserade flexkontor, där ingen har sin egen fasta plats. ”Utvecklingen är långtifrån alltid genomtänkt, flexkontor passar inte alla verksamheter”, påpekar arbetslivsforskaren Susanna Toivanen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in