Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 12:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/har-jobbar-vardpersonalen-80-procent-med-full-lon/

JOBB & KARRIÄR

Här jobbar vårdpersonalen 80 procent – med full lön

Sjuksköterskan Ronja Andersson och undersköterskan Rina Chammas arbetar på avdelning 23 i Södertälje. ”Att jobba 80 procent gör att jag mår bättre och känner mig mer utvilad när jag kommer tillbaka till jobbet”, säger Ronja Andersson.
Sjuksköterskan Ronja Andersson och undersköterskan Rina Chammas arbetar på avdelning 23 i Södertälje. ”Att jobba 80 procent gör att jag mår bättre och känner mig mer utvilad när jag kommer tillbaka till jobbet”, säger Ronja Andersson. Foto: Sören Andersson

På avdelning 23 på Södertälje sjukhus testas ett nytt arbetssätt: Alla i personalen jobbar 80 procent – med full lön. För de anställda är skillnaden avgörande.

– Jag orkar mer både på jobbet och privat. Patienterna säger att de märker att personalen här är mindre stressad, säger sjuksköterskan Ronja Andersson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.