Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-24 07:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/har-jobbar-vardpersonalen-80-procent-med-full-lon/

JOBB & KARRIÄR

Här jobbar vårdpersonalen 80 procent – med full lön

Sjuksköterskan Ronja Andersson och undersköterskan Rina Chammas arbetar på avdelning 23 i Södertälje. ”Att jobba 80 procent gör att jag mår bättre och känner mig mer utvilad när jag kommer tillbaka till jobbet”, säger Ronja Andersson.
Sjuksköterskan Ronja Andersson och undersköterskan Rina Chammas arbetar på avdelning 23 i Södertälje. ”Att jobba 80 procent gör att jag mår bättre och känner mig mer utvilad när jag kommer tillbaka till jobbet”, säger Ronja Andersson. Foto: Sören Andersson

På avdelning 23 på Södertälje sjukhus testas ett nytt arbetssätt: Alla i personalen jobbar 80 procent – med full lön. För de anställda är skillnaden avgörande.

– Jag orkar mer både på jobbet och privat. Patienterna säger att de märker att personalen här är mindre stressad, säger sjuksköterskan Ronja Andersson.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in