Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-12 23:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/har-rader-totalforbud-mot-mobiltelefoner-pa-arbetstid/

JOBB & KARRIÄR

Här råder totalförbud mot mobiltelefoner på arbetstid

”Trafiksäkerheten är vårt yttersta ansvar. Därför är det bra med tydliga regler för hur vi får använda mobilen på arbetstiden”, säger Manuel Lopez, busschaufför i Stockholm.
”Trafiksäkerheten är vårt yttersta ansvar. Därför är det bra med tydliga regler för hur vi får använda mobilen på arbetstiden”, säger Manuel Lopez, busschaufför i Stockholm. Foto: Lisa Mattisson

Få företag har tydliga regler för mobilanvändning på jobbet. Men bland Stockholms busschaufförer råder det nolltolerans mot smsande, surfande och telefonsamtal under arbetstid.

– Reglerna känns inte som en begränsning utan det är bra att de finns. Bussarna är ofta fulla, och då är det vårt yttersta ansvar att tänka på säkerheten, säger busschauffören Manuel Lopez.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in