Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-05 02:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/har-rader-totalforbud-mot-mobiltelefoner-pa-arbetstid/

JOBB & KARRIÄR

Här råder totalförbud mot mobiltelefoner på arbetstid

”Trafiksäkerheten är vårt yttersta ansvar. Därför är det bra med tydliga regler för hur vi får använda mobilen på arbetstiden”, säger Manuel Lopez, busschaufför i Stockholm.
Foto: Lisa Mattisson

Få företag har tydliga regler för mobilanvändning på jobbet. Men bland Stockholms busschaufförer råder det nolltolerans mot smsande, surfande och telefonsamtal under arbetstid.

– Reglerna känns inte som en begränsning utan det är bra att de finns. Bussarna är ofta fulla, och då är det vårt yttersta ansvar att tänka på säkerheten, säger busschauffören Manuel Lopez.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.