Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-22 13:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/hoga-skatten-hammar-inte-humoret-i-hofors/

Jobb & Karriär

Höga skatten hämmar inte humöret i Hofors

Bild 1 av 4 Hur är det att bo i Hofors, får du tillräcklig service för skatten?Filip Sjöstrand, studerar på gymnasiet i Sandviken:– Det är bra här, alla känner alla och jag hade i alla fall inga problem att hitta jobb. Jag började jobba extra i en matbutik redan på högstadiet.Axel Larsson, arbetar i en second hand-butik:– Vi har det mesta vi behöver här och jag tror jag kommer bo kvar här. Det var lätt att få det jobb jag har nu.
Foto: Fredrik Funck
Bild 2 av 4 Hur är det att bo i Hofors, får du tillräcklig service för skatten?Agneta Dilén, lärare på särskola:– Det är väldigt fin natur här. Du kommer ut i skogen oavsett åt vilket håll du går. Dessutom finns allt här och bussförbindelserna till Falun och Sandviken är bra. Christer Dilén, hantverkare:– Ja, jag har bott här sedan 1971 och här finns allt som vi behöver. Hofors har fått ett oförtjänt dåligt rykte. Det är till exempel billigare att bo här än i Sandviken eller Falun.
Foto: Fredrik Funck
Bild 3 av 4 Hur är det att bo i Hofors, får du tillräcklig service för skatten?Lars Nordström, jobbar på stålbolaget Ovako:– Jag har bott här sedan 1995 och har inget att klaga på. Jag trivs som fisken i vattnet. Allt är positivt. Det är visst lite problem med hälsocentralen, men jag har inget med dem att göra.
Foto: Fredrik Funck
Bild 4 av 4 Hur är det att bo i Hofors, får du tillräcklig service för skatten?Nathalie Wikgren, mammaledig med 1-årige sonen Jamie:– Det är en bra kommun. Men det går ju rykten om hälsocentralen, om att sköterskor har sagt upp sig. Så det är något som inte fungerar, men jag har inte märkt det ännu.
Foto: Fredrik Funck

Hofors. Bruksorten Hofors har i många år kämpat med utflyttning och hög ungdomsarbetslöshet. Men nu syns en liten vändning och kommunalrådet känner tillförsikt inför framtiden.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in