Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Jobb & Karriär

”Klart det finns en marknad i att förmedla jobb”

Just arrived är ett nystartat bemanningföretag som inriktat sig på att förmedla jobb till nyanlända. På bilden: Neven Jugo, vd:n Andreas König, Lova Westlund och Jacob Burenstam-Linder.
Just arrived är ett nystartat bemanningföretag som inriktat sig på att förmedla jobb till nyanlända. På bilden: Neven Jugo, vd:n Andreas König, Lova Westlund och Jacob Burenstam-Linder. Foto: Paul Hansen

Det är för krångligt, säger många arbetsgivare om att anställa nyanlända. Vi tar hand om allt, svarar start-upföretag som har specialiserat sig på matchning. Just arrived är ett av dem som kombinerar ett ekonomiskt intresse med ett socialt engagemang.

De gamla spårvagnshallarna på Birger Jarlsgatan i Stockholm rymmer en av stadens mest trendkänsliga arbetsplatser, en nyexaminerad akademikers dröm. Här har entreprenören Niklas Adalberth samlat nyskapande start-ups under sitt paraply Norrsken foundation. Adalberth har gjort sig en ansenlig förmögenhet på att grunda och driva betalningsföretaget Klarna. Nu har han lämnat det och investerar, tillsammans med andra rika entreprenörer, sina miljoner i företag som kopplar ihop digitala plattformar med samhällsengagemang.

Det är här man hittar Just arrived, som använder en digital plattform för att matcha nyanlända kvinnor och män till enkla jobb.

– Vi existerar inte för att tjäna pengar i första hand. Vi brukar säga att vi kidnappar kapitalismen och använder de mekanismer som vilket kapitalistiskt företag som helst skulle använda. Men vi förändrar motivet i toppen, förklarar vd Andreas König när vi slår oss ner i ett av rummen tillsammans med Lova Westlund, operations manager och Jacob Burenstam-Linder, teknisk chef.

– Med snart 250 000 utländskt födda utan jobb är det klart att det finns en marknad. Tror vi att det finns kompetens hos dem? Självklart. Det är därför vi gör det här, fortsätter Andreas König.

Just arrived startades 2015 och året efter anställdes de första på kontoret. Jakob Burenstam-Linder var med från början:

– Vi vill inte fokusera på dem som har det svårast att få jobb, men inte heller på dem som har det lättast. Vi vill fokusera på de emellan, de 90 procenten som sällan uppmärksammas, säger han.

Men Just arrived är inte ensamt om att leta en affär i svårigheterna att matcha kompetent personal med bra arbetsgivare.

Siffor från SCB visar på en kraftig ökning av bemannings- och rekryteringsföretag förra året, så många som 497 nya företag startades. Många av dem arbetar brett medan andra inriktar sig på nyanlända, som exempelvis Novare potential, Incluso och Delta bemanning.

De nyanlända anställs i bemanningsföretagen som då kan dra nytta av bidragspengarna från Arbetsförmedlingen. Arbetsgivarna är nöjda med att bemanningsföretagen sköter allt administrativt, som skatter och försäkringar. De slipper bestämma sig för om det är nystartsjobb, instegsjobb eller någon annan stödform de ska använda och inte heller bry sig om motprestation eller ersättningsnivåer.

– Men alla våra kandidater har inte rätt till subventioner. Vi har flera EU-medborgare och vissa kandidater har dessutom andra jobb som gör att de inte heller får någon ersättning, säger Lova Westlund.

– Vi använder Arbetsförmedlingens subventioner som ett sätt att växa snabbt. Men vi kan inte göra oss för beroende av dem. Arbetsförmedlingen kan ju ändra dem i morgon, fortsätter Jakob Burenstam-Linder.

Vi går runt i lokalerna och besöker meditationsrummet, de tysta delarna och det öppna köket där Norrskenfolket äter och knappar på sina datorer på samma gång. Säljaren Neven Jugo kommer förbi. Han är en av dem som ska övertyga arbetsgivarna.

– Många tror att det är svårare än vad det är att anställa någon från ett annat land. De oroar sig för hur det ska gå med språket, berättar han och fortsätter:

– Men många nyanlända kan engelska och för de enkla jobben vi rekryterar till behöver man ofta inte kunna svenska. Det kan också finnas arbetskamrater som talar olika språk och som kan tolka, säger han.

I siffror. Bemanningsföretagen ökar

2015 fanns det totalt 4 450 företag som sysslande med personaluthyrning, arbetsförmedling och rekrytering.

2016 hade antalet företag ökat till 4 947 stycken.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.