Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-19 18:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/mental-halsopaus-kan-radda-fran-sammanbrott/

JOBB & KARRIÄR

Mental hälsopaus kan rädda från sammanbrott

Maria Morris Nilsson, 48, har levt med bipolär sjukdom, psykoser, smärta, mörker och mani sedan hon var 20. Sedan några år är hon öppen med det inför omgivningen och föreläser mycket ute på olika arbetsplatser. Hon är ambassadör för Hjärnkoll och stödperson för personer på väg att återhämta sig.
Maria Morris Nilsson, 48, har levt med bipolär sjukdom, psykoser, smärta, mörker och mani sedan hon var 20. Sedan några år är hon öppen med det inför omgivningen och föreläser mycket ute på olika arbetsplatser. Hon är ambassadör för Hjärnkoll och stödperson för personer på väg att återhämta sig. Foto: Jonas Lindkvist

Lider du av psykisk ohälsa ska du kunna vara öppen kring det på jobbet. Så resonerar flera stora amerikanska företag. En kort timeout från arbetsplatsen är bättre än ett stort sammanbrott.

Rätt väg, tycker Maria Morris Nilsson, som länge levt med bipolaritet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in