Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-01 03:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/mental-halsopaus-kan-radda-fran-sammanbrott/

JOBB & KARRIÄR

Mental hälsopaus kan rädda från sammanbrott

Maria Morris Nilsson, 48, har levt med bipolär sjukdom, psykoser, smärta, mörker och mani sedan hon var 20. Sedan några år är hon öppen med det inför omgivningen och föreläser mycket ute på olika arbetsplatser. Hon är ambassadör för Hjärnkoll och stödperson för personer på väg att återhämta sig.
Maria Morris Nilsson, 48, har levt med bipolär sjukdom, psykoser, smärta, mörker och mani sedan hon var 20. Sedan några år är hon öppen med det inför omgivningen och föreläser mycket ute på olika arbetsplatser. Hon är ambassadör för Hjärnkoll och stödperson för personer på väg att återhämta sig. Foto: Jonas Lindkvist

Lider du av psykisk ohälsa ska du kunna vara öppen kring det på jobbet. Så resonerar flera stora amerikanska företag. En kort timeout från arbetsplatsen är bättre än ett stort sammanbrott.

Rätt väg, tycker Maria Morris Nilsson, som länge levt med bipolaritet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.