Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-17 06:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/natverka-dig-till-dromjobbet/

Jobb & Karriär

Nätverka dig till drömjobbet

Bild 1 av 6 - Häng med i den digitala utvecklingen och försök skaffa relevanta erfarenheter genom sommarjobb och projekt, tipsar Martin Eriksson från Google.
Foto: Roger Turesson
Bild 2 av 6 Bob Woodburn, rekryterings­ansvarig på King för Sverige: – Vi söker medarbetare som delar våra värderingar, alltså människor som är ödmjuka, vänliga, drivna och passionerade. Vi använder oss av frasen ”Seriously playful” (seriöst lekfull) för att beskriva vår miljö, och vi vill anställa personer som kan beskrivas på det sättet.
Bild 3 av 6 Eric Levander, chef för Intel Telecom i Europa: –Vi utgår från fyra kriterier. Det är akademisk utbildning, erfarenhet, personligt driv och etik och ansvarstagande. Vi rekryterar bland annat genom kontakter, webbannonsering och headhunting.
Bild 4 av 6 Lotten Mattis, HR-chef på ­Microsoft i Sverige: – Vi söker personer med sälj­kompetens och med teknisk kompetens. Vi tittar både på kunskaper och tidigare erfarenheter men det är också viktigt att ha en stark drivkraft och att kunna ta ansvar. Erfarenhet från att leda projekt och förmågan att kunna arbeta i grupp är viktigt.
Bild 5 av 6 Isabell Norell, rekryteringsansvarig på konsultbolaget Capgemini: – Att ha rätt grundkompetens är givetvis viktigt, tillsammans med en vilja och ambition att utvecklas i den riktning som tjänsten innebär. Men vi lägger stor vikt vid att på olika sätt utvärdera kandidaternas personliga egenskaper. Vi söker också personer som passar in i vår företagskultur.
Bild 6 av 6 Ulrika Sundling, kommissarie på Rikspolisstyrelsen, ansvarig för att utreda IT-relaterade brott: –Medarbetare som har kompetens inom IT-området, ofta med kunskap om nätverk och informationssäkerhet. Det kan vara i form av en akademisk examen men också handla om någon som är självlärd. Oftast rekryterar vi via vår sajt polisen.se, under rubriken ”lediga jobb”.

Sociala medier, nätverkande och tips från egna medarbetare. Så rekryterar attraktiva IT-bolag nya medarbetare.

– Vi tror att smarta duktiga människor känner andra smarta duktiga människor, säger Martin Eriksson från Google.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in