Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-21 18:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/nu-ar-3d-tekniken-mogen-att-forandra-modebranschen/

JOBB & KARRIÄR

Nu är 3D-tekniken mogen att förändra modebranschen

2 min 8 sek. 3D-teknik blir allt vanligare i modebranschen. Det syns både på catwalken i Paris och i kursutbudet på textilhögskolan i Borås. Ett svenskt företag som satsat på den tekniken är Volumental. De har skapat en tjänst där du kan skanna in dina fötter, få dina mått direkt och sedan kan beställa skräddarsydda skor på nätet.
Bild 1 av 4
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 2 av 4
Foto: SIPA/WENN.com
Bild 3 av 4
Foto: Mehdi Chebil / Polaris
Bild 4 av 4
Foto: Mehdi Chebil / Polaris

Spotify ändrade spelplanen för musikbranschen och Netflix förutsättningarna för hur vi ser på tv. Nu kan 3D-tekniken förändra modeindustrin. Tekniken syns redan på catwalken i Paris och i kurser på textilhögskolan i Borås.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.