Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-19 13:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/ny-platsannons-ska-hjalpa-funktionsnedsatta-att-fa-jobb/

Jobb & Karriär

Ny platsannons ska hjälpa funktionsnedsatta att få jobb

Elin Becksmo och Sandra Ristic på telemarketingföretaget Becksmo Kommunikation välkomnar Arbetsförmedlingens satsning ”görplats-annonsen”, vars mål är att fler med funktionsvariationer ska få jobb. Foto: Lotta Härdelin

Behöver en medarbetare verkligen kunna gå eller se för att utföra sina arbetsuppgifter? Med ett nytt annonsinitiativ vill Arbetsförmedlingen att fler människor med funktionsnedsättningar ska få jobb. 

Ett telemarketingföretag i Västertorp välkomnar initiativet. 

– Våra olikheter gör oss starkare och bättre, säger företagsgrundaren Elin Becksmo.  

Den svenska arbetsmarknaden är starkare än på länge och allt fler kommer i arbete. Men för personer med funktionsnedsättningar och funktionsvariationer går utvecklingen inte i samma takt. 

Sedan 2013 har sysselsättningsgraden ökat i befolkningen, från 76 procent till 81 procent. Samtidigt har andelen sysselsatta personer med funktionsnedsättningar legat stilla på drygt 60 procent. 

Ellinor Wassberg, jobbsökarexpert på Arbetsförmedlingen, menar att satsningen är nödvändig för att hjälpa arbetsgivare att få upp ögonen för den kompetens som finns. 

– Vi vill få arbetsgivarna att tänka till. Behöver medarbetaren verkligen kunna gå eller se för att utföra sina arbetsuppgifter? Utgå inte bara från magkänslan. Genom att vara öppen och leta bredare ökar chansen att du hittar rätt person för jobbet. Särskilt små och medelstora företag har mycket att vinna på det, säger hon. 

Det finns flera sätt som arbetsgivare i dag är exkluderande i sina jobbannonser utan att tänka på det, menar Ellinor Wassberg. 

– Det kan vara småsaker. Om man skriver att man söker någon som ”ser helheten” kanske många personer känner att det är en annons som inte riktar sig till dem. Hur man som arbetsgivare uttrycker sig spelar roll. Jag tror att många tänker att det är krångligt att anställa en person med funktionsnedsättning.  

Som nystartad företagare hade Elin Becksmo svårt att hitta personal. Drygt två år senare driver hon sitt telemarketingföretag i Västertorp med över 30 anställda, varav sju stycken har funktionsnedsättningar.   

– Som telefonkommunikatör behöver du vara mentalt stark, orka ta ett nej och hålla lågan uppe. Kollegorna med funktionsnedsättningar får oss andra att bli bättre, vi blir mer hänsynstagande, mer inkluderande och det blir en trevligare arbetsplats för alla, säger hon. 

”Kollegorna med funktionsvariation får oss andra att bli bättre, vi blir mer hänsynstagande, mer inkluderande och det blir en trevligare arbetsplats för alla”, säger Elin Becksmo, grundare av Becksmo Kommunikation.

En familjär stämning präglar kontoret. Färgglada ballonger och fikabröd står framme efter ett tidigare födelsedagsfirande. 

Sandra Ristic har en grav synskada och har arbetat som telefonkommunikatör hos Elin Becksmo i över ett år. Hon tror att fördomar och okunskap är de största orsakerna till att personer med funktionsnedsättningar har svårt att få jobb. 

– Jag har i princip alltid haft jobb, främst inom telefonbranschen. Men jag har flera välutbildade vänner som aldrig har fått chansen att arbeta. Jag tror att många arbetsgivare – och människor i allmänhet – är okunniga och fördomsfulla. De är oroliga för att det ska bara ska bli en massa krångel. Många tror inte ens att vi kan använda datorer eller läsa, säger hon. 

Sandra Ristic har en grav synskada och arbetar som telefonkommunikatör på ett telemarketingföretag i Västertorp.

Sandra ifrågasätter många av dagens rekryteringstester. Hon menar att de inte är anpassade utifrån allas förutsättningar. 

– Jag har gått på många arbetsintervjuer och mött grov respektlöshet. Men jag har aldrig låtit mig slås ner av det. Om det är så deras människosyn ser ut vill jag inte ens jobba där, säger hon. 

– Tänk om de kunde se dig i dag, inflikar Elin Becksmo. 

Hon tillägger att Sandra under det senaste året har blivit utsedd till ”Månadens arbetare” fyra gånger. 

– Det faktum att vi är en arbetsplats som är präglad av mångfald får vi oss verkligen att ställa frågan: Vad är vi för sorts arbetsplats? Och hur kan vi hjälpa varandra? Jag tror att vi tar större hänsyn till varandra, respekterar varandra mer, och har mycket roligare än många andra arbetsplatser, säger Elin Becksmo. 

– Alla har möjligheten att vara sig själva här, säger Sandra Ristic.