Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-21 08:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/ny-rapport-larmar-om-brister-inom-arbetsmiljoarbetet/

Jobb & Karriär

Ny rapport larmar om brister inom arbetsmiljöarbetet

Bild 1 av 2 Det utbildas alldeles för få företagsläkare och arbetsmiljöingenjörer, larmar den nya myndigheten för arbetsmiljökunskap i en ny rapport.
Foto: Jorma Valkonen/TT
Bild 2 av 2 ”Det är inte lätt att se någon alldeles så där snabb, enkel lösning”, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S)
Foto: Alexander Mahmoud

Det utbildas alldeles för få företagsläkare och arbetsmiljöingenjörer, larmar den nya myndigheten för arbetsmiljökunskap i en ny rapport.

– Jag ser ingen direkt arbetsmiljörisk, men jag ser att det blir mycket svårare att skapa ett hållbart arbetsliv, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S).

Rätta artikel

I mars skrev arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) tillsammans med flera andra ministrar en debattartikel om att stoppa dödsfallen på jobbet. Men hon ser inga omedelbara arbetsmiljörisker med att det saknas utbildad personal inom företagshälsovården.

– Vi behöver gå i riktningen att färre människor blir sjukskrivna av sina jobb och då är ju en välfungerande företagshälsovård en väldigt viktig pusselbit, säger Ylva Johansson (S).

Regeringen skriver även i tilläggsbudgeten, som presenterades igår, att forskningspengar avsatta till arbetsmiljöforskning kan användas till kompetensutveckling inom företagshälsovården.

Den nya Myndigheten för arbetsmiljökunskap (Mynak) har funnits sedan 1 juni i fjol och fick som ett av sina första regeringsuppdrag att kartlägga kompetensbehovet inom företagshälsovården. 

Utredningen pekar på ett stort behov av utbildningar för alla yrkesgrupper inom företagshälsovården och på akuta behov av utbildningar för arbetsmiljöingenjörer och företagsläkare. Rapporten överlämnades till regeringen i förra veckan, med förslag på åtgärder.

– Bland annat genom att hålla ihop nätverk mellan utbildarna. Man kan tänka sig att man byter erfarenheter, jobbar fram kursplaner och innehåll tillsammans. Det kan bidra till att göra utbildningarna starkare framöver, säger Stig Vinberg, processledare och forskare vid Mittuniversitetet.

Företagshälsobranschen har tidigare varnat om en stor brist på personal som kommer vara akut inom fem år. Att läget för företagsläkare och arbetsmiljöingenjörer är alarmerande stöds nu av den nya rapporten.

– Arbetsmiljöingenjörer är experter på att bland annat göra riskbedömningar för kemrisker, bullermätningar, och på säkerhets- och skyddsarbete, säger Peter Munck af Rosenschöld, vd för branschföreningen Sveriges Företagshälsor och fortsätter:

– Företagsläkare är vitala för att kunna bedöma fysiska, biokemiska och psykosociala risker i arbetslivet och bistå människor i att återfå sin arbetsförmåga efter ohälsa.

Peter Munck af Rosenschöld, vd för branschföreningen Sveriges Företagshälsor. Foto: Juliana Wiklund

Snittåldern för företagsläkare är i dag 66 år och det utbildas knappt någon. Rapportens slutsats är att nuvarande situation är ohållbar utan någon omedelbar lösning i sikte.

Myndigheten föreslår en nytänkande, förutsättningslös och oberoende utredning, vilket Ylva Johansson (S) ser positivt på:

– Någonting måste vi göra annorlunda än vad vi har gjort hittills.

Men Sveriges Företagshälsor är kritiska till de slutsatser som myndigheten drar kring situationen för företagsläkare. Vd:n Peter Munck af Rosenschöld är orolig över att myndigheten inte inser allvaret i frågan.

– Ska man vara riktigt snäll så föreslår de - att efter att de har genomfört sin undersökning - att tillsätta en utredning som gör en undersökning. Det är en icke-åtgärd på ett problem som debatterats sedan 2007.

Man har i flera omgångar gjort liknande satsningar på kompetensförsörjning inom företagshälsovård. Peter Munck af Rosenschöld efterfrågar nu konkreta åtgärder:

– Nu måste regeringen ta ansvar och ge Mynak uppdraget att vara huvudman för utbildningen. Man måste också ge Mynak i uppdrag att ta fram ett underlag för kommande budgetproposition kring hur mycket pengar de behöver för att kunna driva den här utbildningen.

Hur ska man säkra tillgången på arbetsmiljöingenjörer och företagsläkare?

– Det är inte lätt att se någon alldeles så där snabb, enkel lösning. Det finns pengar, men det finns inte sökande till utbildningarna, det gör det hela lite svårare. Men i övrigt får vi återkomma, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S).

Men Peter Munck af Rosenschöld på Sveriges Företagshälsor håller inte med om att problemet behöver vara svårlöst:

– Berättar man inte att utbildningarna finns, marknadsför man dem inte så söker ju ingen. Det är en god start att börja marknadsföra den här typen av utbildningar.

Läs mer: Läkarbrist slår hårt mot företagshälsan

Läs mer: Akut brist på utredare av kränkande särbehandling

Läs mer: Miljonsatsning riskerar att gå till oseriösa vårdföretag