Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Jobb & Karriär

”Om barnen stör får man ta upp frågan med sin chef”

Otto och Ebba Ahlerup spelar tv-spel medan deras mamma Linda Ahlerup är på ett möte. ” Det roligaste är att leka kontor på mammas kontor”, säger Ebba Ahlerup.
Otto och Ebba Ahlerup spelar tv-spel medan deras mamma Linda Ahlerup är på ett möte. ” Det roligaste är att leka kontor på mammas kontor”, säger Ebba Ahlerup. Foto: Fredrik Funck

Är det okej att ta med sina barn till jobbet? Svaret på den frågan är inte helt självklar. Föräldrarna, men också arbetsgivaren, har ansvar för att det ska fungera. Barn som nyligen varit sjuka riskerar att ställa till stora problem på arbetsplatsen.

Semestern är slut, men ännu är det någon vecka kvar till skolor och inskolning börjar. I slutet av augusti är det vanligt med barn på arbetsplatsen. Men det är inte säkert att kollegor trivs med att ha barn omkring sig.

– Om det skulle bli väldigt störande med barn som för mycket ljud får man ta upp frågan med sin chef. Nyckelpunkten är att tala i egen sak, och berätta att man blir störd och inte kan utföra sitt jobb när det är för högljutt, säger Thomas Jordan, docent vid institutionen för arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet.

Han menar att det är viktigt att det finns öppna kommunikationskanaler för att minska konflikterna.

– Chefen bör se till att det finns forum, till exempel morgonmöten eller veckomöten där det är välkommet att ta upp den sortens frågor, och att det finns överenskommelser om vad som gäller, säger Thomas Jordan.

Och det är arbetsgivaren som bestämmer om barn är välkomna på jobbet.

– Det finns inga uttalade krav i våra regler. Men det ligger på arbetsgivaren om barnet framkallat någon form av risk som arbetsgivaren förbisett, säger Ulf Strandberg, arbetsmiljöhandläggare på Arbetsmiljöverket.

På Spendrups huvudkontor i Vårberg utanför Stockholm är föräldrar välkomna att ta med sig sina barn. Här har man gjort i ordning ett rum utrustat med dator, spel och tv för att underhålla barnen.

– Vi vet att livspusslet är en utmaning, och att längden på barnens sommarlov och de anställdas semester inte riktigt stämmer överens. Vi lämnar över till medarbetaren att i dialog med sin chef bestämma när det är lämpligt att ha barnen med sig, säger Spendrups HR-chef Einar Botten.

Det är en fråga om jämställdhet att kunna kombinera arbete och föräldraskap.

På Göteborgs universitet medger man att barn under följer med föräldrarna vid speciella situationer, men det måste ske under ordnade former och förankras hos närmaste chef. Dock finns det miljöer på universitetet dit barn inte kan följa med.

– Det är en fråga om jämställdhet att kunna kombinera arbete och föräldraskap. Men det finns säkerhetsföreskrifter och särskilda restriktioner om man till exempel jobbar i ett labb. Det hela handlar om sunt förnuft, säger Eva Wiberg, rektor vid Göteborgs universitet.

För studenter gäller att ansvarig lärare avgör vad som är okej.

– I de allra flesta fall finns det en tolerans, men stör ett barn de andra studenterna så får man tänka till och kanske gå ut ur en föreläsning, säger Eva Wiberg.

Men det finns en del yrken där det inte alls är möjligt att ta med sig sina barn.

– I många yrken som räddningstjänst, hemtjänst eller äldrevård är det fysiskt omöjligt att ta med sig barnen på jobbet, säger Kerstin Mikaelsson, utredare vid fackförbundet Kommunal.

Därför menar hon att det är viktigt att samhällets välfärdssystem skapar möjligheter även för de som inte kan ta med sig barnen till jobbet.

– Man ska ha möjlighet att ha sina barn på fritids och i skolan alla de tider på dygnet då man behöver jobba. Tvingas man ta tjänstledigt så förlorar man en hel arbetsdags lön, vilket kan slå hårt mot vissa yrkesgrupper, säger Kerstin Mikaelsson.

Karin Skånberg är regionchef för fackförbundet Unionen i Stockholm, och betonar förälderns ansvar om det väljer att ta med sig barnen till jobbet.

– Många sitter i dag i kontorslandskap, och då är det bra om man kan gå undan så man inte stör andra. Det kan också vara frestande att ta med barnet till jobbet den sista symtomfria dagen efter en sjukdom, men man ska tänka sig för så att man inte startar en präriebrand av sjukdom på sin arbetsplats, säger hon.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.