Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-20 17:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/psykologer-larmar-pressas-medverka-till-uppsagningar/

Jobb & Karriär

Psykologer larmar: pressas medverka till uppsägningar

Allt oftare slår psykologer inom företagshälsovården larm om att de uppmanas göra utredningar med en tydlig, tveksam agenda. Det handlar om att hitta bevis för att anställda är olämpliga, för att det ska kunna stödja uppsägningar eller andra repressalier.

– Det är väldigt problematiskt, säger Kristina Taylor, ordförande i Sveriges Psykologförbunds etikråd.

Rätta artikel

Det beskrivs som beställningsjobb, när psykologens bedömning används som bevis för en oförmåga hos en person. Arbetsgivaren använder sig av det för att lättare kunna säga upp någon de vill bli av med.

– Det en jättetydlig ökning av psykologer som är bekymrade över att de får den här typen av uppdragsbeskrivningar eller önskemål från kunder eller sina egna chefer. Det hörde vi aldrig talas om tidigare, säger Kristina Taylor, ordförande i Sveriges Psykologförbunds etikråd.

Psykologernas yrkesetiska regler gör det tydligt att deras arbete ska värna klienten i första hand. Det gäller därför för psykologer inom företagshälsovården att försäkra sig om att uppgifterna inte används av arbetsgivaren på ett sätt som skadar klienten.

– Det gäller att kunna se om ett uppdrag verkar vara ett beställningsjobb bara för att bli av med någon. Det faller ibland på att den enskilda psykologen inte har tillräcklig kompetens för att ifrågasätta ett sånt uppdrag, säger Stefan Blomberg som är psykolog och forskare vid Linköpings universitet.

– Det är något som har hänt nu och det måste vi ta tag i. Annars förlorar vi som psykologer tilliten hos befolkningen. Och så kan vi inte ha det, säger Bo Hejlskov Elvén som är ledamot i Psykologförbundets etikråd.

En psykologutredning av företagshälsan blir i det klassiska fallet aktuell när det ligger i den anställdes eget intresse. Det kan till exempel gälla en sjukskrivning, rehabilitering eller något som inte funkar i arbetet. Kristina Taylor igen:

– Det måste vara väldigt tydligt att det ska gagna klienten. Det blir väldigt svårt att trygga personen med att det här är för hens bästa om det som ligger i vågskålen är en uppsägning eller att hitta bevis för att man är olämplig.

Samtliga branschexperter som DN har talat med är överens om att en psykolog inte ska ta ett uppdrag om det finns en tveksam agenda. Företagshälsans uppdrag är att agera oberoende och ha parternas förtroende.

– Det kan vara svårt eftersom du aldrig kan vara oberoende i förhållande till din uppdragsgivare. Men du måste vara oberoende i förhållande till den situation du är i. Det är oerhört viktigt att du inte tummar på din professionalism, säger Peter Munck af Rosenschöld, vd för branschföreningen Sveriges Företagshälsor och även Bo Hejlskov Elvén som är legitimerad psykolog och ledamot i Psykologförbundets etikråd, har samma erfarenheter:

– Jag upplever att psykologen ibland känner sig pressad av sin chef att se till att kunden blir nöjd. Man ska komma ihåg att det är en miljardbransch, säger han och fortsätter:

– Själv har jag ofta haft en kommun som uppdragsgivare. Har jag förlorat kunden för att jag har stått upp för klienten har det inte varit hela världen eftersom det finns många kommuner. Det är mycket svårare när du är anställd i en stor verksamhet och det finns ett tryck uppifrån, säger han.

Han får medhåll av Stefan Blomberg vid Linköpings universitet:

– Många företag inom branschen mår ganska dåligt ekonomiskt och då vill det till att ha mod att tacka nej till vissa uppdrag.

Läs mer. Akut brist på utredare av kränkande särbehandling

Läs mer. Läkarbrist slår hårt mot företagshälsan