Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-03 07:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/rimlig-arbetsborda-viktigast-for-att-minska-psykisk-ohalsa/

JOBB & KARRIÄR

Rimlig arbetsbörda viktigast för att minska psykisk ohälsa

Irene Jensen är professor vid Karolinska institutet och leder ett forskningsprojekt om hur psykiska ohälsa på jobbet kan förebyggas.
Irene Jensen är professor vid Karolinska institutet och leder ett forskningsprojekt om hur psykiska ohälsa på jobbet kan förebyggas. Foto: Anette Nantell

Stress på jobbet är vanligaste orsaken till sjukskrivning på grund av psykisk ohälsa. Nya riktlinjer för företagshälsovården ska vända trenden.

– Det är väldigt viktigt att det finns balans mellan prestationskrav från arbetsgivaren och den anställdes förutsättningar att leva upp till dem, säger forskaren Irene Jensen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.