Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-25 21:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/rimlig-arbetsborda-viktigast-for-att-minska-psykisk-ohalsa/

JOBB & KARRIÄR

Rimlig arbetsbörda viktigast för att minska psykisk ohälsa

Irene Jensen är professor vid Karolinska institutet och leder ett forskningsprojekt om hur psykiska ohälsa på jobbet kan förebyggas.
Foto: Anette Nantell

Stress på jobbet är vanligaste orsaken till sjukskrivning på grund av psykisk ohälsa. Nya riktlinjer för företagshälsovården ska vända trenden.

– Det är väldigt viktigt att det finns balans mellan prestationskrav från arbetsgivaren och den anställdes förutsättningar att leva upp till dem, säger forskaren Irene Jensen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.